طلاسازی: شغلی هنری با درآمد مناسب

مقدمه
طلاسازی یک شغل خلاقانه است که شما از طریق آن میتوانید ایدههای ناب خود را پیادهسازی کرده و در قالب جواهراتی بسیار زیبا و چشمنواز به مشتریان خود ارائه دهید. این شغل شامل ساخت انواع زیورآلات با استفاده از فلزات گرانبها میباشد و نیازمند خلاقیت، دقت و تمرکز است.
مراحل کار در شغل طلاسازی
در شغل طلاسازی ابتدا باید طلای خام را در ظرفی به نام بوته حرارت داده و آن را ذوب کرد. این ظرف مخصوص معمولاً کاسهای گچی میباشد. فرایند ذوب کردن طلا توسط اکسیژن و گاز و یا با قرار دادن آنها درون کورههای ذوب انجام میشود. در مرحله بعدی طلای ذوب شده را با مس یا نقره ترکیب میکنند. اگر این طلای آب شده با مس ترکیب شود، حاصل کار طلای سفید میباشد و در غیر این صورت طلای زرد ایجاد میشود. سپس مایع به دست آمده را به مفتول تبدیل میکنند و آن را در دستگاه نورد قرار میدهند. برش دادن قطعههای طلا، سوهان کشیدن و سنباده زدن از مراحل انتهایی در شغل طلاسازی میباشند. برای از بین بردن خطوط بسیار ریز نیز طلا را به وسیله دستگاه پرداخت، جلا میدهند. در نهایت نیز باید طلای ساخته شده را آبکاری کرد. از آبکاری برای درخشانتر کردن و ایجاد جلوه بیشتر در این زیورآلات استفاده میشود.
مزایای شغل طلاسازی
طلاسازی یک شغل مطلوب با درآمد مناسب میباشد و از مزایای زیادی برخوردار است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شغل طلاسازی یک هنر ارزشمند میباشد که محصولات تولید شده در آن نیز صنایع دستی به شمار میروند.
- شغل طلاسازی علاوه بر اینکه فرصتی برای کسب درآمد میباشد، یک فعالیت سرگرمکننده و لذتبخش هنری به شمار میرود و فرد هنرمند میتواند حاصل ذوق و استعداد خود را در قالب یک اثر هنری بسیار جذاب و زیبا ارائه دهد.
- همواره افراد زیادی به دنبال استفاده از زیورآلات زیبا میباشند و در صورتی که شما بتوانید در شغل طلاسازی، محصولات بسیار زیبا و منحصر به فردی را ارائه دهید، میتوانید به موفقیت و پیشرفت بیشتر در این حرفه دست پیدا کنید.
- شغل طلاسازی یک راهکار عالی برای فعال نگه داشتن ذهن میباشد؛ زیرا در این رشته هنری همواره باید از خلاقیت خودتان برای ایجاد جواهرات بسیار زیبا و چشمنواز استفاده کنید.
رشته طلا و جواهرسازی
رشته طلا و جواهرسازی یکی از رشتههای زمینه هنر از شاخه کاردانش است که علاوه بر داشتن دروس عمومی و پایه، دارای دروس مهارتی متنوعی است و فراگیران اصول و مبانی لازم را برای ورود به این رشته و گرایشهای تخصصی مربوطه را کسب میکنند. تربیت نیروی انسانی کارآمدی که بتواند قسمتی از نیازهای هرم شغلی صنعت طلا و جواهر را در بخش نیروی کار ماهر تامین کند و کمبود محسوسی را که در این زمینه در کشور وجود دارد، جبران کند؛ یکی از اهداف تعریف رشته مهارتی طلا و جواهرسازی است و تحقق این امر از طریق برنامهریزی خاصی که منجر به توانمندسازی هنرجویان از طریق گذراندن دروس تخصصی علمی و عملی طلا و جواهرسازی میشود بهصورت کامل امکانپذیر خواهد بود. فارغالتحصیلان این رشته بر اساس آموزشهایی که دریافت میکنند قابلیت اجرای تمامی مراحل طراحی قالبهای مومی، ریختهگری فلزات قیمتی، ملیلهسازی نقره، طلا و جواهرسازی، مدلسازی فلزات قیمتی، جواهرسازی مهرهای و فروشندگی طلا و جواهر را دارند. همچنین فارغالتحصیلان رشته طلا و جواهرسازی میتوانند عملیات تکمیلی شستشو، تعمیرکاری، جداسازی قطعه ریختهگری شده و صیقلکار را به خوبی انجام دهند.
نحوه ورود به رشته طلاسازی
طلاسازی شغلی است که برای موفقیت و پیشرفت در آن، علاوه بر ذوق و استعداد نیاز به مهارت و تجربه کافی نیز دارید. در صورتی که از علاقه و استعداد کافی برای ورود به شغل طلاسازی برخوردار هستید میتوانید با ثبت نام در دوره آموزش طلاسازی، آموزش اصولی و حرفهای این رشته را بگذرانید. به این ترتیب میتوانید مهارت و تجربه کافی را در رشته طلاسازی به دست آورده و یک کسب و کار مستقل را برای خودتان ایجاد کنید. برای پیشرفت در شغل طلاسازی باید نکات تخصصی و حرفهای این رشته را آموزش ببینید و مهارت لازم را برای ورود به این شغل به دست آورید. به این ترتیب میتوانید طرحهای بسیار جدید و خلاقانهای را به وجود آورده و مشتریان بیشتری را جذب کنید. راهاندازی یک کارگاه تولیدی، یکی دیگر از راههای کسب درآمد از شغل جواهرسازی میباشد. البته برای راهاندازی یک کارگاه تولیدی نیاز به سرمایه اولیه میباشد.
آینده تحصیلی و شغلی رشته طلا و جواهرسازی
هدف از طراحی رشتههای کاردانش تامین نیاز بازار کار و نیروی کار ماهر است و فارغالتحصیلان این رشته میتوانند بهصورت مستقیم وارد بازار کار شوند، اما اگر دانشآموختگان این رشته تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند، پس از اخذ دیپلم حرفهای میتوانند برای ادامه تحصیل در رشته ساخت طلا و جواهرسازی، هنرهای تجسمی و غیره در دانشگاهها و موسسات آموزشی و علمی کاربردی ادامه تحصیل دهند. هنرجویانی که این شغل را انتخاب میکنند توانایی ساخت تمام مصنوعات طلا و جواهر بر اساس مدلهای موجود و سفارشات دریافت شده، برنامهریزی، سازماندهی، هدایت و نظارت بر فعالیتهای تولیدی در کارگاههای ساخت مصنوعات طلا و جواهر، سازنده قالبهای مومی، ریختهگر فلزات قیمتی، ملیلهساز نقره، مدلساز فلزات قیمتی، جواهرساز مهرهای، مخراجکاری بر روی فلزات قیمتی، فروشنده طلا و جواهر را داشته و میتوانند به طور شخصی اقدام به تاسیس کارگاه نموده و سفارشات فروشندگان و غیره را بسازند. همچنین کارآموز میتواند پس از پایان آموزش به عنوان استادکار وارد یکی از کارخانهها شده و براساس شرایط کارخانه بخشی از کار را انجام دهد. فضای مورد نیاز برای این کار حداقل ۲ متر است.
نتیجهگیری
طلاسازی یک شغل خلاقانه و هنری است که نیازمند دقت، تمرکز و خلاقیت میباشد. با داشتن مهارت و تجربه کافی در این رشته، میتوانید جواهرات زیبا و منحصر به فردی تولید کرده و مشتریان بیشتری را جذب کنید. همچنین این شغل فرصتی برای کسب درآمد مناسب و فعال نگه داشتن ذهن میباشد.
ارسال دیدگاه :